Jerry Hendriks wint singles titel op World Cup

Na de derde plaats in het koppeltoernooi met Kelly Raaphorst heeft de 14-jarige Jerry Hendriks de singles tijdens de World Cup in Frankrijk gewonnen. De speler uit Venlo kwam zijn poule door, door winst op Kim Huijbrechts (Belgie), Richard Dunlop (Noord Ierland) en Nikita Medvedev (Rusland).

In de knock-out bij de laatste 8 wist hij de Schot Chris Mackee in een spannende wedstrijd te verslaan (3-2). De halve finale won hij van de Australier Kyle Anderson (3-1). In de finale ontmoette hij opnieuw de Noord-Ier Richard Dunlop vrij eenvoudig met groot machtsvertoon (3-0) won Jerry opnieuw van hen en behaalde daarmee de World Cup Boys Single titel.

Bij de meisjes deed ook Kelly Raaphorst het zeer verdienstelijk. De Haagse kwam ook makkelijk door haar poule heen. Beide wedstrijden werden met 3-0 gewonnen (Robyn Logue, Australie en Mikaela Elder, Noord Ierland) Bij de laatste 8 werd eveneens met 3-0 gewonnen van de Deense Maika Dollerup. In de halve finale leek Kelly opnieuw op winst af te gaan. Opeens liepen echter de dubbels niet meer. Ze zag haar Engelse tegenstanderster dichterbij komen om alsnog de winst voor zich op te eisen.

Na de World Cup werd het Open Frankrijk gespeeld waar de Nederlandse jeugd het ook meer dan prima deed. Jerry Hendriks wist ook hier de titel in de wacht te slepen. Daarnaast eindigde 6 jeugdspelers bij de laatste 10.