Funtoernooi december

Zo na het heerlijke avondje weet je nooit hoeveel mensen er komen naar een darttoernooi, ook deze keer werd de organisatie niet teleurgesteld. 78 darters wisten de weg naar Beachclub de Quack te vinden en dat ondanks een landelijk NDF-toernooi in Emmen waar alleen van de stichting Zero Darts al 10 mensen acte de presence gaven. 68 heren, 4 dames en 6 jeugdspelers gingen vandaag uitmaken wie er met de diverse wisseltrofee├źn vandoor zouden gaan. De dames speelden in een poule van 4 hun eerste wedstrijden. De nummers 1 en twee uit de poule plaatsten zich niet alleen voor de winnaarsronde maar ook voor de damesfinale. Een extra stukje spanning was er voor Astrid Cleijssen die de wisseltrofee voor de vijfde keer kon winnen en hem daarmee definitief in bezit zou krijgen. In de poules liep het allemaal op rolletjes, Astrid Cleijssen en Alie van der Want bezetten de eerste twee plaatsen en konden dus verderop in de middag gaan strijden om de Faunaland Luesing wisseltrofee dames. De finale tussen beide dames had een spannend verloop. Na een snelle 1-0 voorsprong van Astrid was het Alie die twee legs op rij wist te winnen o.a. omdat bij Astrid de zenuwen toesloegen en ze de dubbel niet meer kon raken. De achterstand schudde haar echter wakker en door het winnen van twee legs op rij kon ze de wisseltrofee definitief in ontvangst nemen om deze in haar prijzenkast op te bergen.

De zes jeugdspelers deden het ook in 1 poule. Ook hier plaatsten de eerste twee zich voor de jeugdfinale. In de poule was er een wisselend verloop van partijen. De eerste twee waren echter toch wel duidelijk te onderscheiden van de rest. Tamara vd Stel en Daniel de Smit waren de spelers die zich voor de finale wisten te plaatsen . In deze finale (b.o. 3 501) werd er weer een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke geschiedenis van de Stichting Zero Darts. Voor het eerst zou de Boskalis Wisseltrofee voor de jeugd worden uitgereikt aan een meisje. Tamara vd Stel wist als eerste meisje deze trofee te winnen door een 2-0 overwinning op Daniel.

De 68 heren maakten in 17 poules van 4 uit wie er naar de winnaars- en/of verliezersronde zouden gaan. De poules waren deze keer redelijk goed verdeeld, hierdoor waren er weinig verrassingen te verwachten. Toch waren er wel wat opmerkelijke uitslagen te noteren, Rob Kussendrager, Adrie van Dongen, Peter Westhoeve zijn toch spelers die je normaal gesproken in de winnaarsronde treft, deze keer niet dus. Omdat de dames na hun poule ook bij de heren werden ingedeeld waren er dus 36 darters die uit gingen maken wie de verliezersronde ging winnen. Na vele spannende partijen waren het uiteindelijk Servaas van Nimwegen en Gerard Cornelisse die zich voor de finale wisten te plaatsen. In deze finale was het de voor (bijna) iedereen onbekende Servaas van Nimwegen die de overwinning wist te grijpen. Bij Gerard lukte helemaal niet meer wat er in de voorgaande wedstrijden wel was gelukt. Servaas werd dus de terechte winnaar van de verliezersronde. In de winnaarsronde werd een zeer hoog niveau gehaald, getuige de 8 hondertachtigers. De legs van veertien en vijftien darts vlogen je om de oren alsof het niets was. Ook waren er hier en daar verrassende uitslagen te noteren. Na vele partijen van zeer hoog niveau waren het Fred Neubauer en John Lokken die zich plaatsten voor de eerste halve finale. Hierin was John Lokken Fred met 3 1 de baas. De andere finale ging tussen John Frenay en Dennis van Wijk. In een spannende partij waarin Dennis tot 2-2 terugkwam na een 2-0 achterstand was het uiteindelijk John Frenay die de overwinning binnenhaalde en zich daarmee voor de finale plaatste. In de finale op het podium viel de eerste leg van de partij iets tegen. Ongetwijfeld werd dit veroorzaakt door de onwennigheid van het gooien op een podium met mastercaller. John Lokken kwam deze spanning het snelst te boven en wist snel uit te lopen tot een 3-0 voorsprong in deze best of 7 partij. Toen begon het bij John Frenay weer wat te lopen, hij wist dus terug te komen tot 3-1. Het was echter niet genoeg. Door een strakke finish wist John Lokken de finale en daarmee het toernooi naar zich toe te trekken.